PERKELAHAN UKHUWWAH KRIM (PUTERI) NEGERI SEMBILAN KE PD

09 Jun 2009 – Hari terakhir Jambori KRIM Nasional berlangsung dan sehari sebelum Seminar Kecemerlangan Remaja bermula, Kelab Remaja ISMA NS berkesempatan mengumpulkan remaja-remaja puteri dalam aktiviti perkelahan ukhuwwah di pantai peranginan terkemuka di Negeri Sembilan, Port Dickson.

Remaja-remaja puteri dari segenap Negeri Sembilan, termasuk Palong, Rembau, Kuala Pilah, Bandar Enstek, Labu dan Seremban berjaya berkumpul di Seremban seawal jam 7.30 pagi untuk memulakan perjalanan ke PD. Tahniah kepada adik-adik peserta yang telah memberikan komitmen yang baik ini.

Tujuan perkelahan ini diadakan adalah untuk merapatkan lagi ukhuwwah di antara ahli-ahli KRIM dan penggerak KRIM NS. Hampir kesemua peserta yang menyertai perkelahan ini adalah di kalangan mereka yang aktif menyertai program-program anjuran KRIM NS. Sesuai dengan program perkelahan uhkuwwah ini, para peserta dan penggerak KRIMberpeluang untuk mengenali lebih dekat antara satu sama lain apabila sesi perkenalan diri panjang dijalankan sebaik sahaja selesai menikmati sarapan pagi di tepi pantai PD.

Permainan ukhuwwah yang berlangsung lebih satu jam juga meninggalkan kenangan yang manis buat peserta yang hadir. Seterusnya perkelahan ukhuwwah ini diteruskan dengan sesi tazkirah sebagai bekalan pulang para peserta. Makan tengahari bersama dan solat Zohor berjamaah di hamparan pasir bumi Port Dickson mengakhiri agenda perkelahan ini sebelum bertolak pulang ke Seremban.

Ukhuwwah yang terjalin erat dan kenangan manis bersama diharap akan terpahat kukuh di hati semua yang hadir.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: