KEPUTUSAN PMR 2009: SEKALUNG TAHNIAH BUAT AHLI KRIM

Keputusan PMR yang diumumkan Disember lalu meninggalkan seribu satu kenangan buat calon-calon PMR 2009. Pastinya ada yang tersenyum puas dengan keputusan yang diterima, terkejut dengan keputusan yang diperoleh dan tidak terlepas juga yang menangis kerana kecewa. Walaubagaimanapun wahai para remaja sekalian, PMR bukanlah segalanya yang menentukan masa depan kalian. Tahniah dan syabas buat warga KRIM khususnya ahli-ahli KRIM NS yang berjaya memperoleh keputusan yang cemerlang dalam PMR 2009. Bagi yang kurang cemerlang, kalian masih ada waktu untuk cemerlang dalam akademik andainya terus memberikan tumpuan untuk menghadapi SPM. Tingkatan 4 bukan tahun ‘honeymoon’.

Adik Sundus Mahayuddin, PMR 9A, SM Agama Sains Kuala Pilah

Pada ruang waktu yang Allah pinjamkan, wakil KRIM NS sempat menelefon salah seorang ahli  KRIM adik Sundus Mahyudin yang merupakan calon PMR 2009 warga KRIM yang berjaya memperoleh 9A baru-baru ini. Beliau adalah pelajar di Sek Men Agama Sains Kuala Pilah, salah sebuah sekolah yang mendapat keputusan PMR yang cemerlang di peringkat Negeri Sembilan.

Beliau sempat menyatakan rasa gembira dan merakamkan rasa syukur atas kejayaan yang diperoleh sebaik sahaja ditanya tentang perasaan setelah mendapat keputusan tersebut. Untuk mencapai keputusan yang cemerlang bukanlah suatu yang boleh datang bergolek. Antara yang beliau dapat kongsikan buat tatapan warga KRIM antaranya tumpuan dalam kelas, membuat latihan pada waktu prep petang dan membaca  pada waktu malam adalah antara rahsia kejayaan beliau dalam PMR ini. Menurut  pelajar yang mengambil jurusan sains agama ini,  sokongan rakan seperjuangan khususnya rakan-rakan sekelas merupakan pendorong utamanya untuk terus berjaya. Selain itu doa ibu dan dorongan keluarga juga antara faktor kejayaan beliau. Lebih membanggakan apabila dalam perbualan telefon tersebut beliau mahu berpesan kepada rakan-rakan dan warga KRIM supaya bersama-sama melaksanakan Solat Sunat Hajat sebanyak dan sekhusyuk mungkin kerana hanya Allah yang boleh membantu seseorang setelah penat berusaha di samping tidak lupa berdoa memohon kepada Allah.

Semoga kejayaan cemerlang adik Sundus ini dapat menjadi pedoman dan pembakar semangat kepada para remaja khususnya ahli KRIM sekalian. Kami tenaga penggerak KRIM NS mendoakan agar adik-adik sekalian sentiasa diberkati Allah, diberikan keazaman yang kuat, kesejahteraan dan kejayaan yang cemerlang dalam segala bidang yang diceburi duniawi dan ukhrawi.

Advertisements

Satu Respons

  1. Tahniah kepada anakanda di atas kejayaan cemerlang ini. Kepada KRIM teruskanlah usaha dakwah anda mendidik anak-anak remaja menjadi insan soleh dan solehah. Semoga Allah mengganjari dengan sebaik-baik ganjaran syurga yang mengalir di bawahnya sungai-sungai…Ameen.

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: